ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙΤΕ το εργαστήριό μας και ανακαλύψτε την κεραμική τέχνη

crete_ceramics

Ο επισκέπτης , ερχόμενος στο εργαστήριο μας , που βρίσκεται στην Ανώπολη Ηρακλείου, βρίσκεται σε ένα παραδοσιακό κτίσμα έκτασης 1.000 τ.μ. με χώρους Εργαστηρίου 500 τμ , εκθεσιακό 500 τμ, τουαλετών, προαύλιου περιφραγμένου χώρου και καλυμμένου με γκαζόν καθώς και ενός μικρού μουσείου , ενδεικτικό της Κρητικής παράδοσης και κουλτούρας.
Παράλληλα έχει την ευκαιρία να αναβιώσει , με την καθοδήγηση μας , την παραδοσιακή τέχνη της κεραμικής, που ανάγεται στα αρχαία χρόνια της Μινωικής Κρήτης.
Ο χώρος μας μπορεί να φιλοξενήσει γκρούπ μικρών ή μεγάλων παρέχοντας τους τη δυνατότητα να απολαύσουν όλη τη διαδικασία δημιουργίας κεραμικών.

ΔΕΙΤΕ την δημιουργία

ceramics_watch Ο πηλός που δημιουργείται από χώμα , αποτελεί το πρωταρχικό υλικό κατασκευής κεραμικών.στη συνέχεια με τη βοήθεια του τροχού και των χεριών ολοκληρώνεται η μορφοποίηση τους.

ΜΑΘΕΤΕ τις τεχνικές μας

learnΈχοντας ολοκληρωθεί η κατασκευή του κεραμικού από τον τροχό , απαιτείται να στεγνώσει για 1-2 μέρες.

Αφού μορφοποιήσουμε το αντικείμενο με λαβές (χερούλια), πρέπει να μπει στο φούρνο σε θερμοκρασία 980- 1.000 βαθμούς, για να ψηθεί.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ και σείς

ceramic_tryΟ επισκέπτης έχει τη δυνατότητα με τη δική μας καθοδήγηση να δοκιμάσει πιθανές δεξιότητες του στη κεραμική.

Οποιοδήποτε προσωπικό δημιούργημα του επισκέπτη μπορεί να τοθ δοθεί ψημένο από μας σε χρονικό περιθώριο 3 ημερών.

ΓΕΥΤΕΙΤΕ αλα Κρητικά

ceramic_tasteΣτο χώρο μας ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ενδεικτικά γεύσεις από την κρητική φιλοξενία, όπως παξιμάδια με λάδι , σταφίδες και στραγάλια (ρεβίθια ψημένα), παραδοσιακά κρητικά κουλουράκια , ρακή,  ντόπιο κρασί και καφέ.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ τα κεραμικά σας

ceramics_chooseΣτο εκθετήριο μας μπορεί κανείς να δει χειροποίητα κεραμικά οικιακής χρήσης, διακοσμητικά, πυρίμαχα σκεύη , αρχαϊκά και μινωικά αντίγραφα, κεραμικά με το αρχαίο σύμβολο της ειρήνης την ελιά.

O επισκέπτης μπορεί να ψωνίσει κεραμικά και αντικείμενα λαϊκής τέχνης σε πολύ προσιτές τιμές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

photos

VIDEO

video